Rezultate pentru eticheta "universitatea maritima"
Valentin a ajuns la Constanţa în urmă cu cinci ani de zile. Acum îi ajută pe conaționalii săi pentru că știe bine limba română
În urmă cu mai bine de un an de zile a început războiul în Ucraina. Speriați, oamenii și-au făcut repede bagajele și au fugit din calea bombelor. Zeci de mii de ucraineni au venit în Constanța. S-au stabilit aici și au început să o ia aproape de la zero. Unii s-au angajat, alții și-au continuat studiile la noi în țară. Însă, sunt și refugiați care s-au lovit de o barieră: cea de limbă. În sprijin le vine Valentin Gherghișan originar din Ucraina și care de cinci ani se află în România.
„Decizia noastră e luată. Nu putem participa la acest proiect”. Universitatea Maritimă din Constanța nu va fuziona cu Universitatea Politehnica din București
A fost un scandal uriaș astăzi în aula Universității Maritime Constanța! Pe de o parte studenți, foști studenți și profesori care se opun fuziunii cu Politehnica din București și de cealaltă parte conducerea universității constănțene și cea a Politehnicii București. După discuții în contradictoriu, huiduieli, acuze și reproșuri, concluzia este că Universitatea Maritimă din Constanța va rămâne de sine stătătoare.
Universitatea Maritimă Constanța ar urma să fuzioneze cu Politehnica din București și Universitatea din Pitești: ''O parte mică din autonomia noastră de astăzi se pierde''
Universitatea Maritimă Constanța ar urma să fuzioneze cu Politehnica din București și Universitatea din Pitești. Există multe avantaje, spune conducereea unității de învățământ superior. Printre acestea se numără și atragerea unui număr mai mare de studenți. În prezent, aproximativ 3.600 de persoane învață aici. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în 30 de zile.
Mulți tineri visează la o meserie de navigator. Stabilitatea financiară și oportunitatea de a călători în jurul lumii sunt doar două dintre motivațiile care i-au determinat pe tineri să se orienteze către acest domeniu. Însă, nu toți știu și ce sacrificii presupune acest job. Mai mulți angajatori din diferite domenii precum: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze le-au povestit studenților de la Universitatea Maritimă din Constanța despre ce înseamnă mai exact această meserie.
Studenții care vor să studieze în străinătate și vor să descopere ce presupune meseria pe care și-au ales-o o pot face prin intermediul unui schimb de experiență. Doritorii pot admira o expoziție de fotografii și pot răsfoi broșurile cu ofertele Erasmus pregătite de reprezentanții Universității Maritime din Constanța. Cei care au participat deja la acest program spun că experiența a fost una inedită și cu siguranță o vor repeta dacă li se va oferi această șansă.